Schaduw en vuur

“een volstrekt unieke roman die tegelijk intens en speels is, een literair feest”
– Het Nieuwsblad (*****)

“aan verbeelding geen gebrek”
– Knack Focus (****)

“wie voorbij de ergernisjes van het namedroppen leest, ontdekt een ambitieuze roman met veel fantasie, taalgevoel en ritme” – Humo (***)

“schoonheid, voor wie het wil en kan zien” – literaire weblog Tzum

“een meeslepende, zij het wellicht iets te overladen vertelling, een dystopische roman van grote envergure” – De Morgen

Op jonge leeftijd koesteren de broers Leon en Max en hun stiefzus Nora hun dromen, op volwassen leeftijd zijn ze vrijwel alles verloren.

Aan de teloorgang van hun onverbrekelijke band ligt een noodlottige gebeurtenis ten grondslag, waarop ieder van hen op zijn eigen manier reageert. Nora trekt zich terug in haar fantasiewereld. Max reist af naar een oorlogsgebied en Leon slijt zijn jaren op een stoffige zolder, waar hij een enorm archief van herinneringen aanlegt. Wanneer Leons geheugen hem in de steek begint te laten, dringt een jonge vrouw zijn leven binnen, maar hij weet niet of zij een reddende engel is of een schikgodin?

Een verhaal over schuld en verzoening, over verborgen plannen, misverstanden en wraakgevoelens. Met aan het slot de schok als duidelijk wordt waarom de levens van Nora, Max en Leon zo gelopen zijn. Was dat echt de enige mogelijkheid?

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.