bio

Dimitri Bontenakel (°1971) woont en werkt in Antwerpen. Hij schreef de romans Schaduw en vuur (Wereldbibliotheek, 2017), De steek van de schorpioen (2014), Mijn ontmantelde wereld (2007) en Een zwerver met pleinvrees (2004). Hij werkt thans aan een volgend boek, waarin atlassen worden verbrand, schepen vergaan en een heel dorp niet meer in de spiegel durft te kijken.

Samen met theatergezelschap Lucky Leo en Annelies Verbeke schreef hij het stuk Gewraakt voor het stadsfestival Op.Recht.Mechelen.

Hij stond mee aan de wieg van de literaire podcast Boeken Toe, waarin een auteur in gesprek gaat met een andere auteur (www.boekentoe.be)

Verder werkt hij mee aan het schrijftijdschrift VERZiN en is hij actief in het bestuur van PEN Vlaanderen.

Als beginnend auteur deed hij wat velen hem hebben voorgedaan: hij publiceerde in literaire tijdschriften, en scoorde soms in schrijfwedstrijden en soms ook niet. Hij heeft een verleden bij de redactie van het literaire tijdschrift Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift en was een tiental jaren actief in de coulissen van de Antwerpse SchrijversAcademie, voor dichter Xavier Roelens het overnam.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.